Skip to main content

Women in tech

Vuoden 2023 naistenpäivän teema “women in tech” on inspiroiva ja rohkaiseva teema, jossa korostetaan naisten roolia teknologiassa ja digitaalisilla aloilla. Teknologia on yksi nopeimmin kasvavista aloista ja onneksi yhä useammin myös naiset löytävät tiensä digimaailmaan. Näin kävi myös meille digisihteereille, mutta jo ennen meitä sinne ovat tiensä löytäneet nämä kaksi ihanaa naisyrittäjää ja digibisneksien rautaista ammattilaista:

Kati Niemi, Mindshifting MOMENTUM Oy

Kati Niemi, Digiyrittäjä, toimitusjohtaja, mentaalivalmentaja, NLP-valmentaja, hypnoterapeutti

Voimaannuttavissa verkkovalmennuksissaan nykyaikaista teknologiaa hyödyntävä mentaalivalmentaja, NLP valmentaja, hypnoterapeutti Kati Niemi ”Coach Kati” Mindshifting MOMENTUM Oy:n toimitusjohtaja ja supersuositun Rakkauden (r)evoluutio -sivuston perustaja.

”Autan yrittäjiä ja johtajia saavuttamaan unelmiaan rennommin ja elämäniloisemmin niin työ- kuin yksityiselämässäkin. Tuen heitä vaikeiden päätösten tekemisessä ja valmennan heitä johtamaan itseään aktiivisemmin omien arvojensa mukaisesti myös epävarmoissa elämäntilanteissa sekä luomaan antoisia, aitoja ihmissuhteita levollisemmasta itseluottamuksesta käsin.”

Coach Katin saat tueksesi ja mentoriksesi yrittäjyystaipaleelle täältä: https://katiniemi.com/

Kati Kärki, Verkkokauppa kasvuun

Kati Kärki, Digiyrittäjä, verkkokauppakonsultti, digiyritysneuvoja

Toimivia ja myyviä verkkokauppoja rakentava ja niiden rakentamista opastava Verkkokaupat kasvuun -yrittäjä Kati Kärki

”Autan verkkokauppiaita tekemään tehokkaammin myyntiä rakentamalla kilpailukykyisiä verkkokauppoja ja tekemällä mainontaa. Tarjoan myös osaamistani yritysten käyttöön verkkokurssien muodossa. Käytännössä apuani tarvitaan silloin, kun halutaan rakentaa eka oma verkkokauppa alusta asti mahdollisimman myyväksi tai jos olemassa oleva verkkokauppa on tehoton tekemään kauppaa tai hankala hallinnoida.”

Verkkokauppiaaksi ryhtyvät tai verkkokauppaansa tehokkuutta haluavat saavat Kati Kärjen tuekseen täältä: https://verkkokauppakasvuun.fi/

 

Sain siis kunnian haastatella näitä valloittavia digiyrittäjiä naistenpäivän digitaalisuus -teeman puitteissa. Digibisnekset, yrittäjien auttaminen sekä tietenkin naisyrittäjyys ovat kaikkia meitä kolmea yhdistävä tekijä.

Mistä kaikki alkoi ja miksi digiyrittäjyys?

Kati Niemi, toimitusjohtaja, Mindshifting MOMENTUM Oy: “Vapaus ja nautinnollinen elämä eli antoisa arki ovat minulle erittäin tärkeitä. Haluan luoda arkeni omien arvojeni pohjalta. Nautin runsaasta, värikkäästä elämästä muutenkin, joten ilman muuta haluan myös yritystoimintani vastaavan omaa persoonaani. Luovuus on minulle tärkeää, ja yrittäjällähän on mahdollisuus olla luova – taivaskaan ei ole rajana!”

“Haluan yhdistää ihmisiä ja osittain tämä on parasta tehdä verkon välityksellä, niin sanotun digibisneksen muodossa.”

“Missioni on sytyttää ihmisiä eloon ja auttaa heitä nauttimaan omannäköisestään elämästään. Tähän kuuluu esimerkiksi yrittäjien kohdalla se, että he onnistuvat luomaan heille sopivaa liiketoimintaa ja todella menestymään yritystoiminnassaan muillakin kuin taloudellisilla mittareilla.”

“Haluan yhdistää ihmisiä ja osittain tämä on parasta tehdä verkon välityksellä, niin sanotun digibisneksen muodossa. Ideat välittyvät tehokkaammin ja globaaleja yhteyksiä syntyy esimerkiksi eri osaajien välillä, kun hyödynnetään myös laadukasta tekniikkaa. Ihmisten yhdistäminen on se minulle tärkeä teema myös valmennustyöni ja Rakkauden (r)evoluutio -sivustoni takana” Coach Kati Niemi kertoo.

Kati Kärki, yrittäjä, Verkkokauppa kasvuun: “Heräsin aikoinaan ajatukseen, että “Elämä on liian lyhyt siihen, että tekisit ihan kivoja juttuja, kun voisit tehdä mahtavia juttuja”. Työntekoon menee iso osa ihmisen arjesta, joten mikä olisi mahtavampaa kuin herätä aamulla innoissaan töihin. Löysinkin koodaamisesta oman intohimon ja se johti nettisivujen rakentamiseen ja nykyään keskityn verkkokauppojen rakentamiseen ja kehittämiseen. Siirtymä ei tietenkään ollut helppo, vaan vaati aikaa, rahaa, rohkeutta ja lehmän hermoja. Yrittäjyyden avulla voin täyttää työpäivän näillä itselle merkityksellisillä asioilla ja saada siitä elannon.”

Arjen merkityksellisyys, elämän rajallisuus sekä vapaus tavoitella omannäköistä elämää ja yritystoimintaa ajoivat myös nämä naisyrittäjät tarmokkaasti kohti unelmiaan. Itsellänikin nämä teemat puolsivat vahvasti yrittäjäksi ryhtymistä. Olin jo useita vuosia haaveillut yrittäjyydestä, mutta en keksinyt keinoa siihen, miten voisin yhdistää perhe-elämän, sijaintini maaseudulla ja yrittäjyyden. Digitaalisuuden ja teknologian voimakas kasvu antoi vastauksen tähän ongelmaan; digiyrittäjyys.

Tekniikka on mahdollisuus

Vaikka teknologiset termit saattavat tuntua vieraalta, toivoisin, että mahdollisimman moni naisyrittäjä ainakin ymmärtäisi millaisia mahdollisuuksia teknologia tuo tullessaan. Teknologiaa ei kannata väheksyä tai nähdä pahana ja inhottavana pakkona, vaan ennemminkin apua ja helpotusta arkeen tuovana asiana.

Mindshifting MOMENTUM Oy:n toimitusjohtaja Kati Niemi haluaa muistuttaa erityisesti naisia siitä, että tekniikkaa ei tarvitse pelätä. ”Ainakin itse olen huomannut, että vaikka en haluaisi ottaa uutta tekniikkaa käyttöön tai sen opettelu jännittää, niin sitten kuitenkin kun olen niin tehnyt, niin suorastaan innostun siitä ja oikein hehkutan itselleni, miten mahtava juttu se oli! Eli myös tekniikasta voi innostua, kun sitä vaan opettelee käyttämään, vaikka se ei lähtökohtaisesti se oma intohimo olisikaan.”

Verkkokaupat kasvuun -yrittäjä Kati Kärki haluaa muistuttaa yrittäjiä, että “tekniikkaa ei tarvitse tietenkään hallita täydellisesti tehdäkseen hyvää tulosta, mutta pitäisi tietää mikä 20% pitää osata. Tämän takia teen verkkokursseja, jotta kurssin käynyt saisi nopeammin käyttöönsä taidot, joilla tulos tehdään”.

Nämä naisyrittäjät hyödyntävät erilaisia digitaalisia järjestelmiä työnsä tukena:

Haluan hyödyntää tekniikkaa laadukkaassa asiakaspalvelussa. Etätapaamisia on Google Hangouts-videoyhteydellä paljon, ja asiakas voi myös itsenäisesti työskennellä aika- ja paikkavapaasti Rakkauden revoluutio-sovellukseni (app) sisältämien kurssimateriaalien (videot, äänitteet, lukumateriaalit, harjoitukset) avulla. Tärkeä osa liiketoimintaani on myös sisältömarkkinointi ja Google SEO-optimointi, mitkä edellyttävät myös teknistä osaamista mm. WordPressin käytössä. Lisäksi hyödynnän PoD-tekniikkaa (Print on Demand) perustamani verkkokaupan (R)evolution for Love tuotteiden valmistuksen ja toimitusten toteuttamiseksi.” kertoo Mindshifting MOMENTUM Oy:n toimitusjohtaja Kati Niemi.

Ilman sähköä, nettiä tai tietokonetta jäisivät työni tekemättä. Käytän paljon erilaisia teknisiä työkaluja ja alustoja työssäni. Verkkokaupat rakentuvat WordPressin päälle Woocommerce-lisäosalla, Elementor-sivunrakennustyökalu auttaa tekemään verkkokaupasta joustavan ja helpon muokata, mainontaan tarvitaan Googlen ja Facebookin mainosalustoja, markkinointimateriaalin tekemiseen Canvaa ja verkkokaupan myynnin kehittämiseen analytiikkatyökaluja.” Verkkokauppa kasvuun -yrittäjä Kati Kärki kertoo.

Nämä järjestelmät ovat digisihteereille myös tuttuja ja lähes päivittäin käytössä. On kuitenkin hyvä myös huomioida, että onneksi kaikkea ei tarvitse osata tehdä itse. Voisi myös todeta, että monesti ulkoistaminen on kustannustehokkaampaa. Nykypäivänä teknologia mahdollistaa myös helpot ulkoistukset ja joustavat digitiimit osaksi liiketoimintaa.

Yhteistyö ja vuorovaikutus onnistuvat helposti myös digitaalisesti

Vuorovaikutusta pidetään yllä digimaailmassa yleensä etäyhteyksin ja verkkoneuvotteluin. Lisäksi tarjolla on erilaisia alustoja sekä asiakkuudenhallinta ja työnohjausjärjestelmiä, joilla voi helpottaa päivittäistä tekemistä ja tehostaa reaaliaikaista kommunikointia digitiimien välillä. Toisaalta välillä ihan perinteiset menetelmätkin, kuten sähköposti tai puhelin ovat käytössämme myös ”digimaailmassa”.

Vuorovaikutuksen ja kommunikoinnin ylläpito ovatkin tärkeässä asemassa myös luomaan yhteisöllisyyttä digiyrittäjyyteen, sillä toisinaan digiyrittäjyys saattaa olla hieman yksinäistä ja täten myös raskasta.

Näin digiyrittäjät pitävät yllä jaksamista:

Mistä ja miten yrittäjäkollegani ammentavat voimaa ja jaksamista silloin kun digiyrittäjyys tuntuu raskaalta?

“Muut yrittäjät, joiden onnistumisista saan lisäintoa. Alihankkijani ja palveluntarjoajani auttavat käytännön asioissa. Hypnoterapeutti- ja coach-kollegani sparraavat mentaalipuolella. Hieronnasta ja muista kehollisista hoidoista saan tukea tunnetyöskentelyyn ja stressinhallintaan. Luen paljon ja kuuntelen podcasteja mm. yrittäjyydestä. Lisäksi omassa työssäni luksusta on se, että saan myös itse säännöllisiä rentoutushetkiä, kun ohjaan asiakkaitani hypnoosiin.” Meentalivalmentaja, NLP-valmentaja, hypnoterapeutti Kati Niemi kertoo.

“Eniten saan tukea yritysasioihin liittyen mentoriltani, joka on ollut uskomattoman tärkeä tuki yksinyrittäjän taipaleella.”

“Eniten saan tukea yritysasioihin liittyen mentoriltani, joka on ollut uskomattoman tärkeä tuki yksinyrittäjän taipaleella. Asiakkaat tuovat myös piristystä arkeen ja auttavat kehittymään. Perheen ja ystävien kanssa tulee vähemmän puhuttua yritysasioista, mutta se onkin tosi tärkeää, että saa säännöllisesti ajatukset muualle kuin työhön.” Verkkokauppa kasvuun -yrittäjä Kati Kärki kertoo.

Uuden työn äärellä:

Digimaailma ja myös yrittäjyys itsessään pitää sisällään paljon uuden opettelua ja jatkuvaa itsensä kehittämistä sekä oman toiminnan arvioimista.

Teen työtä kilpailukykyisempien verkkokauppojen puolesta. Verkkokaupassakin myynti on aina asiakkaan auttamista, koska hyvä tuote tarjoaa parannuksia asiakkaan arkeen. Verkkokaupan takana on aina yrittäjä, joka ottaa riskin sijoittaessaan aikaa ja rahaa liikeideaansa, jonka kokee tärkeäksi ja merkitykselliseksi. Haluan auttaa näitä yrittäjiä onnistumaan nopeammin välttämällä turhat virheet ja tekemällä oikeita asioita oikeaan aikaan. Hyöty kilpailukykyisestä verkkokaupasta valuu niin yrittäjän omaan elämään kuin hyvin palveltujen verkkokaupan asiakkaiden iloksi.Verkkokauppa kasvuun -yrittäjä Kati Kärki

Loputon uteliasuus ja luovuus sekä itsensä haastaminen ovat myös meitä kaikkia yhdistävä tekijä. Lisäksi meistä jokainen tekee tätä työtä omiin arvoihin ja lähtökohtiin nojaten.

“Erilaiset globaalit yrittäjäverkostot tulevat olemaan uusi normi.”

“Arvojani ovat Vapaus, Ilo, Rakkaus, Rohkeus ja Turvallisuus. Missioni on sytyttää ihmisiä eloon. Visioni liittyy siihen, että luon ihmisten välisiä arvostavia yhteyksiä globaalisti, ja sitä kautta teen maailmasta paremman paikan kaikille, yksilön taustasta riippumatta. Uskon, että tulevaisuudessa yhä useampi toimii yrittäjänä omalla osaamisalueellaan, ja sitä myöten erilaiset globaalit yrittäjäverkostot tulevat olemaan uusi normi. Ja tekniikalla tulee olemaan iso rooli globaalien yrittäjäverkostojen rakentamisessa ja saumattomassa yhteistyössä. Siksi laadukas tekniikka tukee olennaisesti minun visiotani ja missiota” mentaalivalmentaja, NLP-valmentaja, hypnoterapeutti Kati Niemi kertoo.

Kati Kärjen visio on olla viiden vuoden päästä yksi parhaista suomalaisista verkkokauppakonsulteista, joka pystyy auttamaan myös pienyrittäjiä aloittamaan kannattavan verkkoliiketoiminnan riskittömämmin. “Yritykseni on olemassa auttaakseen pienyrittäjiä kannattavampaan verkkoliiketoimintaan verkkokurssien, konsultoinnin ja tekemisen keinoin. Yritykseni arvot ovat käytännönläheisyys kaikissa kehitystoimissa eli ajalle ja rahalle on saatava tuottoa, kunnioitus asiakkaan rakentamaa liiketoimintaa kohtaan, koska hän on oman alansa asiantuntija sekä rehellisyys, avoimuus ja ymmärrettävyys asiakkaan kanssa käydyissä keskusteluissa” toteaa Verkkokauppa kasvuun -yrittäjä Kati Kärki.

Digisihteerien arvot ovat arvostus toisiamme ja asiakkaitamme kohtaan. Yhdessä onnistuminen, sekä rohkeus ja innovatiivisuus. Luotamme toisiimme ja olemme vastavuoroisesti luottamuksen arvoisia. Asiakaslähtöisyys ja asiakkaan sekä tiimimme kanssa yhdessä onnistuminen ovat toimintamme ytimessä. Iloitsemme yhteisistä saavutuksista ja uskallamme olla rohkeita ja innovatiivisia saavuttaaksemme tulevaisuuden toimialan suunnannäyttäjän aseman.

Terveiset kaikille naisyrittäjyydestä tai digibisneksistä haaveileville:

Mietin pitkään jättäisinkö unelmieni työn ja ryhtyisin yrittäjäksi. Kolme pientä lasta ja lainat olisivat riittäneet järkisyyksi olla ryhtymättä yrittäjäksi. Samalla yrittäjyyden tuoma vapaus tuntui olevan ainut ratkaisu, jonka avulla pystyisin olemaan enemmän kotona, missä lapset minua kipeästi tarvitsivat. Ilman tätä pakkoa ei olisi ehkä rohkeus riittänyt. Onneksi taitoni ovat osoittautuneet kilpailukykyiseksi ja olen pystynyt kasvattamaan niillä asiakkaiden verkkomyyntiä. Nyt on jo reilu vuosi takana tätä yrittäjyyttä ja olen tosi tyytyväinen tähän ratkaisuun. Sanoisin kaikille yrittäjyyttä miettiville, että silloin kun liikeidea on hyvä ja on taitoa laittaa liikeidea todeksi, niin älä jää odottamaan vaan tee unelmistasi totta! Verkkokauppa kasvuun -yrittäjä Kati Kärki

“Voita nautinnollista elämääsi rajoittavat uskomuksesi, ja usko unelmiisi!” Coach Kati Niemi, MindShifting MOMENTUM Oy:n toimitusjohtaja

Itse sanoisin, että lähde rohkeasti tavoittelemaan unelmiasi, vain yrittämällä voit onnistua.

Digisihteerit tukena digimaailmassa

Digisihteerit toimivat apuna digitaalisuuteen ja tekniikkaan liittyvissä asioissa selkokielisesti. Meidän kanssa ei tarvitse osata puhua digistä tai tekniikasta, eikä tarvitse yhtään hävetä, vaikka digitaidot rajoittuisivatkin esimerkiksi sähköpostin lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Digisihteerit ovat yksi keino ulkoistaa mahdollisimman vähällä vaivalla useitakin yrityksen toimintoja digitaalisesti. Tavallisesti meille ulkoistetaan ensin yksi osa-alue ja tämän jälkeen, kun on huomattu, että homma toimii ja yhteistyö pelaa, on yrittäjän helppo ulkoistaa meille myös enemmänkin toimintoja. Digisihteerien kautta yrityksen ei tarvitse vaivautua selvittämään toimialaansa ja asioitaan useille eri toimijoille, vaan meidän kauttamme hoituu useampi asia saman katon alta. Yritys saa käyttöönsä aina oman Digisihteerin, jonka kanssa perehtyminen ja yhteydenpito hoituu mutkattomasti. Me pidämme jatkossa huolen aina uusien digisihteerien kouluttamisesta ja perehdyttämisestä asiakkaan liiketoimintaan.

Miten saan digisihteerin tuekseni?

Ulkoistaminen alkaa siitä, että varataan ilmainen kartoituspalaveri puhelimitse tai verkossa – sinä päätät! Palaverissa käymme läpi yrityksenne tarpeet ja varmistamme, sopisiko palvelumme teidän tarpeisiinne. Ajan pääset varaamaan soittamalla meille +358503680873 tai suoraan nettiajanvarauksestamme täältä.

Kiinnostuitko tai jäikö lukuhetken
jälkeen kysyttävää?

Ota yhteyttä

”Mutkattomasti Meetissä, täsmällisesti Teamsissä tai vikkelästi viestitellen”

Nordic Digital Creations Oy

Seuralantie 5, hallintola 2.krs 210
60220 Seinäjoki
050 3680873