Skip to main content

Onko joskus inspiraatio hukassa? Entä haluaisitko päästä useammin luovaan mielenmalliin?

Kuinka siis inspiroitua ja päästä luovaan mielenmalliin? Inspiraatio ja luova mieli ovat joskus hukassa, monestakin eri syystä. Kiire ja stressi ovat usein syylliset tähän. Usein myös huomaamme tekevämme toistuvasti samoja asioita, joihin olemme ehkä jo kyllästyneet. Löytämällä uutta inspiraatiota ja motivaatiota, saamme uutta sekä mielekästä sisältöä elämäämme. Uusien asioiden ottaminen osaksi rutiinejamme auttaa ylläpitämään motivaatiota. Onneksi on siis olemassa keinoja, joilla voi päästä takaisin inspiroituneeseen sekä luovaan mielenmalliin motivaatiopulan yllättäessä. Tässä postauksessa luettelemme vinkit siitä, miten löytää pikaisesti inspiraatiota ja luovuutta työhön sekä arkeen.

5 keinoa löytää inspiraatiota sekä päästä luovaan mielenmalliin

1. Tee lista asioista, joista inspiroidut ja joista saat motivaatiota

Tämä lista voi olla käsinkirjoitettu tai tämä lista voi olla kuvien muodossa koneella ja vaikkapa esimerkiksi Pinterest tauluna. Seuraa myös Digisihteerien inspiraatio taulua Pinterestissä. Löytyisiköhän tästä taulusta sinulle jotain, josta saat inspiraatiota? Joskus motivaation eteen pitää tehdä töitä, varsinkin epämieluisten tehtävien kohdalla. Olisi paljon helpompaa kertoa itselleen “ei ole motivaatiota, minun ei siis tarvitse tehdä mitään…” ja näin siirtää tehtäviä hamaan tulevaisuuteen. Toisaalta voi ottaa toisenlaisen asenteen, jossa sanoo itselleen että “aion löytää taas motivaatiota ja pysyä motivoituneena”. Yleensä se, mihin ajatuksemme keskittyvät, kasvaa. Eli jos keskitymme inspiraation löytämiseen niin sitä on helpompi ylläpitää.

2. Jätä aikaa myös rauhoittumiseen sekä hiljentymiseen

Tämän päivän hektisyyden takia useimmilla yrittäjillä voi olla vaikeaa löytää aikaa rauhoittumiseen tai hiljentymiseen. Hiljentyminen on kuitenkin hyödyllistä inspiraation sekä luovuuden kannalta. Kun antaa keholle sekä mielelle aikaa rauhoittua, pystyy saamaan samalla tarpeellisen hengähdyshetken. Juuri nämä hengähdyshetket ovat todella tärkeitä luovuuden kannalta. Kun mieli saa hetken levätä, on sillä taas energiaa ja luovuutta asioiden ideoimiselle.

3. Etsi ja löydä inspiraatiota

Inspiraation voi tänä päivänä löytää vaikka mistä, sillä sen lähteet ovat loputtomat. Voit etsiä inspiraatiota vaikkapa Youtubesta, Instagramista, podcasteista, blogeista sekä kirjoista. Löydä itsellesi mieluisin inspiraation lähde ja käytä sitä säännöllisesti. Pidä myös kerran viikossa tai kaksi kertaa kuukaudessa inspiraatio -hetki, jossa keskityt nimenomaan inspiraation sekä luovuuden ylläpitämiseen elämässäsi.

4. Ongelmien ratkaiseminen & luovuus

Aikaisemmin tässä postauksessa mainittu hengähdyshetki liittyy vahvasti myös ongelmien ratkaisemiseen. Oletko sinäkin joskus yrittänyt kovasti ratkaista jotakin ongelmaa tuloksetta? Entä oletko huomannut, että ratkaisu tulikin yhtäkkiä mieleesi, kun olit ottanut taukoa itse ongelmanratkaisuun? Usein, kun yritämme väkisin ratkaista jotakin ongelmaa, ei ratkaisu tulekaan mieleemme. Kun taas otamme hetkeksi etäisyyttä ongelmien ratkomiseen, annamme mielellemme tilaa ratkaisun kehittelyyn. Usein hyvin nukutun yön jälkeen, edellisen päivän ongelmien ratkaisut tulevat mieleen, kuin taikaiskusta.

Kun otamme hetkeksi etäisyyttä ongelmien ratkomiseen, annamme mielellemme tilaa ratkaisun kehittelyyn.

5. Luovuuden lähteitä

Luovuuden lähteenä voi olla vaikka kävelylenkki luonnossa tai palapelin tekeminen. Jokaiselle luovuus voi tarkoittaa eri asioita. Joskus inspiraatio tai luovuus voi tulla odottamatta kun näkee, kuulee tai kokee jotakin erilaista tai uutta. Monestikin uudet asiat sekä kokemukset voivat laittaa luovuuden alulle. Milloin viimeksi olet kokeillut jotakin uutta? Tai kuunnellut tai katsonut jotain uutta? Uudet asiat piristävät ja virkistävät mieltä ja näin ollen voivat toimia erinomaisena luovuuden lähteenä. Valitse vaikka uusi podcast ohjelma jota alat kuuntelemaan tai katso inspiroiva Youtube video.

 

Digisihteerit auttavat

Jos tuntuu siltä, että kiire ja liiallinen työkuorma painavat niskaan sekä pienet juoksevat asiat syövät luovuuttasi, digisihteerit ovat todennäköisesti helpoin ratkaisu haasteisiisi. Ottamalla meidät työstämään erilaisia toimiston juoksevia asioita, jää sinulle itsellesi enemmän aikaa keskittyä yritystoiminnan kannalta kaikista tärkeimpiin tehtäviin. Näin saat aikaa keskittyä juuri niihin tehtäviin, jotka sinä parhaiten hallitset ja mieluiten teet.

Digisihteerit saat tueksesi helposti ja vaivattomasti. Varaa ilmainen kartoituspalaveri (puhelin- / verkkoneuvottelu) sinulle sopivana ajankohtana täältä. Tai soita meille +358503680873 ja jutellaan lisää!

Kiinnostuitko tai jäikö lukuhetken
jälkeen kysyttävää?

Ota yhteyttä

”Mutkattomasti Meetissä, täsmällisesti Teamsissä tai vikkelästi viestitellen”

Nordic Digital Creations Oy

Seuralantie 5, hallintola 2.krs 210
60220 Seinäjoki
050 3680873